Nye Yogakurs starter uka etter påske og vil gå hver uke ut uke 25 (17.-20.juni) hvis ikke annet er skrevet i kursplanen.

Kursavgift blir kun refundert hvis du har legemelding om at du ikke kan praktisere yoga.  All yogapraksis foregår på eget ansvar. Ved å melde deg på kurs har du godtatt betingelsene. Gi læreren beskjed hvis du har en skade eller har byttet kne, hoft eller lignende, slik at du kan få hjelp til tilrettelegging og alternative øvelser.

Her kan du laste ned timeplanen til Bra Fokus yogaklasser for våren:

Timeplan vår 2019

Hata-Yoga klassisk mandager kl. 19.00-20.30 (dette kurset går i Skåbu) i gymsal på Skåbu skole, fra og med mandag 29.04.-27.05.2019.
5 uker kr. 825,- (faktura på epost så send meg epostadresse)OBS! Bindende påmelding innen:22.04.19.2019 til Ellen på ellen@brafokus.no eller 901289093

Ta med deg Yogamatte og et pledd!

Hata-Yoga Klassisk er en yogatime som er fin for deg som er begynner eller litt øvet.

Hata-Yoga Klassisk timene starter med en enkel meditasjon for å lande oss i rommet og i kroppen. Kurset inneholder flere typer pranayamas (pusteøvelser) og bandhas (energi låser), som vi går igjennom i løpet av de 5 ukene. Vi starter sittende med meditasjon, så gjør vi noen liggende asanaer for oppvarming av ryggraden. Vi går gjennom solhilsen fra Hata-yoga som oppvarming. Vi vil ha fokus på balanse, styrke, stabilitet samt bevegelighet, Dere lærer de mest vanlige asanaene og noen overraskelser underveis.

Det blir lagt vekt på «Alignment» (riktig linjering av kroppen i Asanaene).

Bindende påmelding og spørsmål rettes til Ellen på 90128093 eller ellen@brafokus.no MAX 20 stykker!

Alle følgende kurs går i Bra Fokus lokaler på “Listadhaugen” Sørheimsvegen 52, 2647 Sør-Fron. Mobil: 90128093

Stol-Yoga Mandager kl.11.00-12.30 fra og med 29.04. til og med 03.06.

Yoga på stol for deg som er revmatiker, har Fibromyalgi, ME, MS eller lignende og som ønsker en enkel og rolig yogatime. Tilpasses hver enkelt sitt nivå. Også fin for senior eller deg som har mulighet til en time på dagtid.

Vi starter med en “landingsmeditasjon” for å lande i kroppen og i rommet, og fortsetter videre med enkle øvelser sittende på stol. Klassene inneholder pranayama (pusteøvelser), noen stående stillinger (asanas) for balanse og stabilitet og avsluttes med en deilig avspenning liggende på ullmatter. (mulig å sitte under avspenning hvis du ikke kan legge deg ned på gulvet.

6 ganger kr.900,- for hele kurset! OBS, Bindende påmelding til Ellen på 90128093, eller ellen@brafokus.no

Flere har sagt “nå har jeg endelig lært å puste” og
“yogaen hos deg har hjulpet meg så mye”

Yoga Flyt. Onsdager kl.18.00-19.30

Yoga Flyt er den mest aktive yogaklassen jeg holder.
Kurset går fra og med 24.04. til og med 19.06.2019. (8 ganger) Kr.1350,- Det er ikke yoga onsdag 1.mai.

Denne klassen er for deg som deg som ønsker en litt fysisk yogatime. Det kan være greit å ha noe erfaring fra yoga. Klassen tilpasses den enkeltes nivå, med alternative asanas (stillinger).
Flyt er en time hvor vi hovedsakelig jobber i flyt mellom pust og bevegelser, vi gjør ulike pranayamas (pusteøvelser) hvor Oujaij er den viktigste i flyt. Kurset inneholder også “bandas” (energilåser) riktig linjering av kroppen i stillingene, det er mye styrke og stabilitetstrening samt balanse. Vi starter med meidtasjon og avslutter med avspenning. Velkommen!

Det er mulig å bytte til et annet kurs samme uke hivs det ikke passer en uke.

OBS! BINDENE Påmelding! til Ellen på 90128093 eller ellen@brafokus.no Ta kontakt med meg for gratis prøvetime!

Onsdager kl.20.00-21.30 Yoga for Energi og Hvile

NYHET! Yoga kurset Energi og Hvile er endelig her! Passer for alle som kan legge seg ned på gulvet. Alt utstyr er tilgjengelig til utlån på Bra Fokus yogastudio!

Fra og med onsdag 24.04. til og med 19.06. kl.20.00-21.30 (ikke onsdag 1.mai). 8 ganger kr.1350,- Bindende påmelding til Ellen på 901289093 eller ellen@brafokus.no

Timen er som skapt for deg som sliter med utmattelse, sykdom,stress eller dårlig søvnkvalitet.

La kroppen og sinnet få hvile slik at den kan helbrede seg selv! Ja det er faktisk mulig for det er min egen historie, at jeg har blitt mye bedre av Kronisk utmattelse, Post-traumatisk stress og Fibromyalgi da jeg begynte å ta avspenning, hvile og langsomme bevegelser på alvor!

For å få nok energi er god hvile en nødvendighet, forskning viser at yoga og meditasjon aktiverer en mye større del av “hjernens hvilenettverk” enn om du bare tar en hvil på sofaen. Vi skal ha fokus på å “lande” gjennom å starte med avspenning og langsomme bevegelser samt pranayama øvelsen: Swaramukhta som er å følge din naturlige pust (liggende) og gjøre en “innsjekk” i kroppen.

Når du “lander” avspennes sentralnervesystemet og pusten går dypere, noe som fører til at fordøyelsen får mulighet til å gjøre jobben sin. Det er ganske vanlig med romling i magen under yoga 😊Supert for deg som har problemer med fordøyelsen.

Det blir enkle asanas og øvelser som henger sammen i kjeder. Vi bruker ullmatter, yogabolstere, belter og øyeputer til hjelp underveis i timen. Vi starter med avspenning, går over på myk Yin yoga, fortsetter med en enkel og enrgigivende flyt sekvens som passer for alle. Timene avsluttes med et par restorative stillinger og Yoga Nidra (yogisk søvn, en spesiell avspenningssekvens). 😴

“Hvile er grunnlaget for å nå sine mål med fred i kropp og sjel” sier Yogi Ashokananda.

Yin Yoga  torsdager kl.18.00-19.30 Kr.1350,- frem til sommeren.

OBS! BINDENE Påmelding! Hvis du ikke kan en torsdag får du bytte til en annen yogaklasse den uken. (mobil 90128093 eller ellen@brafokus.no)

Undervisningen går over 8 uker, 90 minutter hver gang fra og med torsdag 25.04. til og med 20.06.2019 (Det er ikke yoga torsdag 30.05. da er det Kristi Himmelfartsdag). Kr. 1350,-

Yin Yoga er en rolig yogaform hvor vi jobber med yin delene av kroppen, som bindevev, ligamenter, indre organer og meridianer (energibanene i kroppen). Yin kommer fra Tradisjonell Kinesisk Medisin (TCM) og Taoismen. I yin yoga holder vi stillingene fra 3 minutter og oppover, alle stillingene er sittende eller liggende.

Vi jobber også med indre ro, pust og med å gi slipp på spennninger i kroppen og stress. Jeg vil si noe om hvilke meridianer og indre organer vi stimulerer i stillingene.
Alle yogaklassene inneholder Pranayama (pusteøvelser) og avspenning.  Yin yoga timene blir balansert med yin og yang, slik at du bevarer og balanserer energien din.

NIVÅ: Passer for alle som kan sitte og ligge på gulvet.

Kursavgift blir kun refundert hvis du har legemelding om at du ikke kan praktisere yoga. All yogapraksis foregår på eget ansvar.
Gi læreren beskjed hvis du har en skade eller har byttet kne, hoft eller lignende, slik at du kan få hjelp til tilrettelegging og alternative øvelser.

Ta kontakt med meg på 90128093 eller ellen@brafokus.no for påmelding og ved spørsmål, gratis prøvetime