Video av en Live sending på Bra Fokus om “Mer energi i hverdagen”. Hvordan Yoga og avspenning virker på sentralnervesystemet og pusten slik at du kommer i kontakt med “Hvile responsen” og bedre kvalitet på vile gir mer energi

 

 Velkommen til Bra Fokus Yoga og meditasjon i Gudbrandsdalen.

Yoga er en flere tusen år gammel tradisjon og ble presentert skriftelig første gang av Patanjali for over 2000 år siden. Han skrev det som i dag kalles “Eight Limbs of Yoga” (Yogaens åtte stammer) og det beskrives etiske retningslinjer/væremåter, meditasjon, yoga asanas (stillinger), pranayama (pust/pusteøvelser) og lignende for å få et best mulig liv. Formålet med yoga er i følge Patanjali å “kontrollere flukturasjonen av ditt sinn” og det kan neppe passe bedre enn i dagens samfunn, hvor det er distraksjoner som trekker oss (sinnet vårt) til alle kanter. Yoga er å holde fokus, å være den du er uten å skape deg, og være fornøyd med deg selv, å være god nok.

Jeg mener yoga er for alle og har derfor tilbud om forskjellige stiler og nivåer. Er du usikker på hvilken klasse som passer for deg så ta kontakt med meg, og les gjerne litt om klassene jeg tilbyr. I undervisningen inngår noe yogafilosofi og livsstil, Bandas (energi låser), Pranayamas (puste teknikker/øvelser) og meditasjon samt  guidet avspenning.

Her ligger kurs beskrivelser for vinter 2020:     Kurs 2020

Påmelding via VIPPS, nr. 90628 (Bra Fokus).
Dersom du ikke benytter VIPPS, send epost til ellen@brafokus.no med info om hvilket kurs du ønsker plass på, så sender jeg faktura. Da må jeg ha navn, adressse og telefonnummer til deg (også hvis du trenger å dele betalingen). I vipps går du på “kjøp og betal” (lilla) søk opp 90628 (Bra Fokus), “yogakurs”, velg ønsket kurs, “legg i handlekurv”, “klar til å betale”, legg inn navn, telefon og epost, “ok”, “betal” . Ved spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med meg.

Ved påmelding etter kursstart i vinter (2020), ta kontakt med meg på så ser jeg om det er  ledig plass til deg. Mer informasjon: mobil: 90128093 epost: ellen@brafokus.no  

Hos meg er det også mulig å få privat timer i yoga og meditasjon. Hvis dere er en liten vennegjeng eller kollegaer som vil ha en time for dere selv går det også fint, jeg skreddersyr et opplegg som passer for dere. Det er også mulig å ha yoga for bedrift.

Jeg mener yoga er fremtiden fordi i en yogapraksis jobber du minst like mye med den mentale og følelsesemessige delen av deg som den kroppslige. Yoga er også laget for å åpne blokkeringer i kroppen og gi fri flyt til energien vår. Når vi i vårt daglige liv sitter mye stille, eller jobber ensformig kan det oppstå blokkeringer i skjellett, muskler og bindevev, asanaene (stillingene) i yoga er designet for å løse opp blokkeringene.

Mentalt så er yoga bra fordi du blir tvunget til å ha fokuset i kroppen og å ha kontakt med pusten din, slik roer tankestrømmen seg og du kan se livet ditt klarere eller fra et annet perspektiv. Når du gjennom yogatimen beveger deg langsomt og følger pusten din, går pusten automatisk litt saktere og litt dypere, noe som gjør at du slår av “alarmen”. Det vil si at du slår av stressresponesen og setter på bremsen via sentralnervesystemet. Det er en av grunnene til at mange kjenner seg roligere, sover bedre, blir i bedre humør, styrker selvbildet og så videre når de jevnlig prakriserer yoga.